Welkom bij Dos Palmitos

Bed and Breakfast Panama …een van de beste bed and breakfast adressen in het hart van Panama City!

Dos Palmitos, een gasthuis in koloniale stijl, ligt slechts 10 minuten van het zaken centrum van de stad, in het lagere gedeelte van de groene Ancon Hill.

Tot 1999 werd deze bevoorrechte buurt de Kanaal Zone genoemd. De ligging is vlak naast het Panama Kanaal; het lokale vliegveld Albrook alsmede het winkelcentrum van dezelfde naam en het internationale bus terminal. De internationale luchthaven Tocumen is een rit van 25 minuten.

Het huis werd gebouwd in 1920 en was lange tijd een woning voor Amerikaanse officieren. Destijds woonden er geen Panamezen in dit deel van de stad. Alles veranderde toen de Kanaal administratie over ging in handen van de Panamese regering in 1999. Nu is dit deel van Ancon gewoon een prettige groene woonbuurt met typische huizen, mooie tuinen en wuivende palmbomen.

Een deel van het tropische regenwoud is onaangetast gebleven en ‘s avonds lopen herten en agouties er vrij over de weg. Ancon Hill telt ook honderden vogelsoorten; om precies te zijn meer dan 950 soorten! Dos Palmitos heeft het genoegen vogelkenners uit de hele wereld te ontvangen, die niets liever doen dan met hun verrekijkers op het tuin terras te zitten.

Een wandeling naar de top van de heuvel geeft je ook een fantastisch uitzicht over de stad en het Kanaal. Het is dan ook de schoonheid van deze rustige buurt in het roerige Panama City die het verschil uitmaakt.

Dos Palmitos ontvangt zijn gasten in dit bevoorrechte kader en organiseert zo zij dit wensen, excursies naar de verschillende bezienswaardigheden, zoals o.a. een boottocht op het Panama Kanaal, een treinreis en excursie per auto naar de caraïbische kust van Panama, de San Blas eilanden, de Gamboa jungle, een bezoek aan de Embera Indianen of een toer in de stad.

Dos Palmitos werkt samen met taxis, gekozen voor hun betrouwbaarheid en kunde. Zij verzorgen het transport tussen de internationale luchthaven Tocumen en Dos Palmitos, alsmede de verschillende toers die ons gasthuis kan verzorgen.

Leave a Comment